Create an Account
Miss Petite blog 2

Kleine vrouwen hebben niet altijd even makkelijk. Sommige stijlcombinaties zijn voor ons al snel ‘too much’. Ben je een petite vrouw, dan ben je vast wel eens het wereldwijde web opgegaan op zoek naar stijltips voor kleine vrouwen. Hoewel onze benen vaak niet als stelten te omschrijven zijn, kunnen we ze met de juiste kleding wel langer laten lijken. De juiste proporties met lang-lijkende benen kunnen we op allerlei manieren verkrijgen, maar één van de beste en makkelijke tips is: kleed je in één kleur. In het Engels gebruiken ze hiervoor de term monochromatic. Te vertalen naar monochromatisch. Maar ja, wat zegt dat nu? Eigenlijk betekent dit gewoon allerlei tinten binnen een enkele kleur.

We hebben allemaal ongetwijfeld weleens ongeïnspireerd voor de kast gestaan en hebben we een blauwe jeans met een donkerblauwe trui of vest uit de kast getrokken. Hoe saai dat ook kan klinken, voor ons kleine vrouwen is dat eigenlijk het beste wat we kunnen doen. Blauwe broek + blauwe trui (donker-, licht-, of andersoortig maakt niet uit) is een win-win.

Nu is monochromatisch kleden natuurlijk niet alleen voor petite vrouwen, maar voor alle vrouwen. Echter helpt het ons wel. Verstandig kleurgebruik kan ons minder klein doen lijken omdat we er een verticale lijn mee maken. En dat is goooood. Nu betekent dit natuurlijk niet dat we ons voor altijd maar in één kleur moeten hullen. Maar als je er een keertje wat langer uit wilt zien, dan is dit the way to go. Kijk maar eens naar Victoria Beckham. Je verwacht het niet, maar ze is ‘slechts’ 1.63m (lang voor onze begrippen ;-)). Naast dat ze natuurlijk hartstikke vaak stiletto’s van jewelste draagt, is ze enorm vaak te zien in outfits met dezelfde kleurtonen. Of anders: Kim Kardashian. 1.59m en je ziet haar bijna nooit een top dragen die in kleur afwijkt van haar broek, of andersom.

Een paar handige tips voor petite vrouwen:

* Draag kleuren van dezelfde tint die niet exact dezelfde kleur hebben. Dus als je een navykleurige rok draagt, kun je daar een lichtblauwe top bij doen. Een beige top is goed te combineren met bruinachtige broek. Of wit, met lichtroze. Zolang je niet van het ene extreme naar het andere extreme gaat, kun je de illusie creëren dat je langer bent dan je daadwerkelijk bent.

* Je haarkleur doet ook veel voor een outfit. Draag je een bruine outfit, dan past bruin haar daar perfect bij. Draag je zwart, dan is zwart haar heel mooi. En natuurlijk ga je niet iedere dag je haar in een andere kleur verven, maar wat je wel kunt doen is mooi haaraccessoires gebruiken die bij je outfit passen. Een mooie hoed bijvoorbeeld, die goed bij je kleding past.

* Schoenen? Ja, ook schoenen kunnen onderdeel zijn van je monochromatische outfit. Door schoenen in een zelfde soort kleur als je broek te dragen, lijk je nog langer. En dan kun je sneakers, hakken of flats dragen. Met alle soorten schoenen bereik je eenzelfde soort effect.

* Lijkt een outfit in dezelfde kleur je maar saai? Je kunt gaan spelen met stofjes. Bijvoorbeeld door een topje met kant te dragen boven je stoere spijkerbroek. Of door een warme wollen trui te matchen met een mooie leren rok.

Back to Top