Create an Account
Petite jeans kopen

Online shoppen is niet geheel zonder risico, vooral als je je op nieuwe wateren bevindt. Je bekende merk durf je wel online te kopen. Immers, je weet precies wat je maten zijn. Maar een spijkerbroek van een voor jou nieuw merk? Dat is wat lastiger. Gelukkig zijn er genoeg manieren om achter jouw maat te komen voor die ene jeans van ASOS, Topshop, Miss Selfridge of River Island. Voor ons petite vrouwen is het vooral belangrijk om naar de lengte te kijken, want er zijn zoveel verschillende lengtematen en cut-offs dat je moet oppassen dat ‘ie niet gek staat. Gelukkig bestaan er petite maten!

Ken je maten (gebruik een goede meet….ding) taille, middel én lengte

Het is voor iedere vrouw belangrijk om haar maten te weten. Het opmeten is ook zo gedaan, dus waarom niet een paar minuten daarin steken zodat je zeker weet wat je afmetingen zijn? Het liefst gebruik je een meetlint, maar als je die niet hebt kun je ook een veter gebruiken en die later opmeten. Er zijn drie dingen die je moet weten: je taillemaat, je heupmaat en je lengtemaat.

Taille: je taille is het smalste deel van je torso, ergens tussen je navel en je borsten

Heupen: je heupen zijn juist het breedste deel van je torso en zit mogelijk lager dan je denkt. Je heupen zitten meestal op de lijn van je rits.
Lengte: je lengtemaat weet je door de lengte van de binnenkant van je benen op te meten.

Gebruik de maattabel van de desbetreffende winkel/merk

Nu je je maten weet, kun je de maattabel van de desbetreffende winkel gebruik. Die tabellen zijn enorm handig, want ieder merk is weer anders. De maat van je jeans hangt af van je taille. Weet je je taillemaat, dan weet je je broekmaat. De maattabel van ASOS is erg gedetailleerd en de kans is groot dat je de goede maat uitzoekt. Eerst vragen ze bijvoorbeeld om je lengte, gewicht en je leeftijd, dan vragen ze naar je bouw en naar je huidige favo merken, zodat ze op basis daarvan een geschikte berekening kunnen maken.

Maar goed, ieder merk is anders dus vergeet niet te checken!

Meet een broek die je al hebt en je perfect past

Mocht je toch nog niet zeker weten of jouw broekmaat jouw broekmaat is, dan kun je altijd een jeans die je al hebt opmeten. Het liefst eentje waarvan jij vindt dat ‘ie perfect past. Je komt achter de taillemaat door de achterkant van de jeans op te meten en de uitkomst daarvan x2 te doen. De heupen meet je door de meetlint dwars over de broek te leggen ter hoogte van de onderkant van de rits.

Let op de reviews: passen de jeans perfect, zijn ze te groot of juist te klein?

Niet alle merken en websites hebben reviews, maar als je ze kunt vinden dan is het aan te raden om ze te lezen. Soms is het snel duidelijk of een spijkerbroek groter of kleiner valt dan normaal. Geen reviews beschikbaar? Geen man overboord. Die zijn niet het belangrijkste in het proces. Handig zijn ze wel.

Check goed welke stof je koopt

Soms wordt een spijkerbroek geadverteerd als jeans, maar is het eigenlijk een broek van stretchstof. Da’s opzich niet erg…als je op zoek bent naar een broek van stretch. Zoek je een denim broek, check dan gewoon even dubbel of het daadwerkelijk denim is. Toch fijn om te weten om teleurstelling te voorkomen.

Twijfel je nog steeds? Koop dan twee maten en stuur eentje terug

Het kan natuurlijk dat je na dit alles nog steeds twijfel. Dan kan het wellicht geen kwaad om twee maten te bestellen en eentje later terug te sturen. Retourzendingen zijn tegenwoordig vaak gratis, maar niet overal! Bestel je via ASOS dan is terugsturen dat wel, via boohoo.com betaal je soms een retourbedrag en stuur je terug naar Engeland dan moet je soms ook een bedrag betalen. Houd daar wel rekening mee.

Back to Top