Create an Account
Wat is een dad jeans?

Je ziet ze overal voorbij komen: de dad jeans. Maar wat maakt een spijkerbroek nu dad-like? Is het hoe wijd hij? Zit het hem in de taille? Wat is een dad jeans nu eigenlijk? Ik zocht het voor je uit.

De naam zegt het eigenlijk al: voor een dad jeans kun je net zo goed de kast van je vader in duiken. Het is een retro spijkerbroek met verschillende details die het ‘echt’ des vaders maken:

Deze jeans zijn NIET skinny

Een dad jeans herken je deels aan de snit: het is een veelal wijdvallende broek. Maar niet per se in één vorm. Het kan wijde pijpen hebben, maar ook rechte en tapered.

Deze jeans hebben een hoge taille

Zoek je een broek met een hoge taille, dan kun je zeker aan deze spijkerbroek denken. Een dad jeans komt niet zonder.

Petite Dad Jeans 90'sPetite Slim Fit Dad PakPetite dad jeans corduroy

Deze jeans hebben een vintage look

Je moet een beetje denken aan vaders in de 90’s. Broeken hadden toen een beetje een faded look en dat hebben ze nu ook: een lekkere faded wassing. MAARRR, we zijn creatiever geworden. Dus de dad jeans heb je in allerlei kleuren en niet eens meer alleen in denim.

Deze jeans herken je aan de details

Zo zijn de naden lekker opvallend en soms zelfs dubbel én in verschillende kleuren. Soms heb je ook meer riemlussen dan normaal. Hoe vintage wil je het hebben?

Petite Oversized Dad Jeans Petite Dad Jeans RippedPetite Dad Jeans 90's Ecru

En hoe draag je een dad jeans dan?

Je kunt voor een volledige dad look gaan, natuurlijk. Inclusief gebreide trui en dad sneakers (ja, die zijn er ook). Maar je kunt er ook een nette top en hakken onder doen. Eigenlijk zijn dad jeans gewoon heel divers (zie boven). Net als bijna alle andere spijkerbroektrends 😉.

Back to Top