Create an Account
Wat is petite kleding?

Wat is petite kleding nu eigenlijk? Goeie vraag! Petite kleding is kleding dat speciaal is ontworpen voor vrouwen van 1.60m en kleiner. Kleine vrouwen passen vaak niet de lengtematen die we hier in Nederland hebben. Nederland is een relatief lang land en de Nederlandse kledingindustrie is dus niet aangepast op vrouwen die een kortere lengtemaat nodig hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer winkels die online petite kleding verkopen. Kleding voor kleine vrouwen dus.

Petite kledingmerken

Wist je dat H&M tegenwoordig een petite kleding-afdeling heeft? Je herkent de petite broeken bijvoorbeeld aan de P voor een productcode. Maar ook Asos (die naast haar eigen merk ook Topshop, Missguided, Miss Selfridge, Only Petite, Noisy May, New Look verkoopt die allemaal petite kleren te bieden hebben). Zalando heeft ook een uitgebreide afdeling voor kleine vrouwen, net als About You. Dan zijn er ook nog de Britse winkels Missguided en Dorothy Perkins waar je veel mooie petite kleding kunt vinden. Tot slot is er dan nog boohoo.com. Geen onbekende winkel, maar wist je dat ook zij verschrikkelijk veel petite kleren verkopen? Vaak is alles daar in de sale, dus het kan geen kwaad om je slag daar eens te slaan. En past het tóch niet? Dan kun je het makkelijk terugsturen.

Petite kleding kopen

Als je op zoek bent naar kleding voor kleine vrouwen, kun je van alles vinden. Zelfs tops, badpakken en truien of vesten. Want ja, als je een kort lijfje hebt (zoals ik), dan is een normaal badpak vaak te lang of komen tops tot over je kont terwijl dat bij vrouwen met een gemiddelde lengte niet het geval is. Maar waar je echt het meest aan hebt is petite broeken en petite jurken of rokken. Want die zijn het allerlastigst om te kopen als je klein bent.

En daarom heb ik Miss Petite opgericht; een verzamelplek van petite mode. Zodat kleine vrouwen precies weten waar ze terecht kunnen voor kleren in kleine maten. En daarbij maakt het niet uit of je maat 34 of maat 42 hebt, petite is er voor iedereen die – net als ik – niet de hoogte is ingegaan.

Lees ook: Flared broeken en korte benen: is dat een match? 

Lees ook: Wat is een dad jeans nu eigenlijk? 

Back to Top